Hiivataikinoista valmistetaan yleensä pullaa, leipiä (sämpylää) tai pizza pohjia.
Pullataikinan resepti:
5 dl vettä tai maitoa
50g hiivaa ( mutta kuivahiivalla kannattaa katsoa pakkauksen takaa)
2 tl suolaa
2 dl sokeria
Ripaus kardemummaa
12-14 dl vehnäjauhoja
150 g voita
Voi voidella kananmunalla ja ripotella raesokeria päälle.
Paisto : 225 astetta noin 20 min.
Sämpyläresepti
5 dl vettä
50g hiivaa / 1pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
ripaus sokeria
10dl vehnäjauhoja
0,5 dl ölyä
Kun tekee hiivataikinaa, kannattaa muistaa hiivaa liottaessa veteen/maitoon että niiden lämpötila on sopiva, ei liian korkea eikä liian alhainen. Kylmään veteen se ei kohoa, liian kuumaan veteen vesi tuhoaa hiivan ominaisuudet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti